Illegal underground parties

Illegal underground parties

Thousands of illegal parties under the Buda Castle, the bill was held by the state and later by the European Union, but the benefits went to private pockets.

uploading and translating continuously…

A korai „behangoló” rock- és punk-koncertek látogatóinak száma a kezdetben néhány száz fő volt. 2000-től a visszaélések elkövetői  a hagyományos koncertek mellett elindították a több helyszínes zenei rendezvényeket.

Ezeknek 1500–3000 látogatója volt. A rekordot a nonstop rendezvény 4000 látogatója jelentette. A nagyüzemben folytatott zugrendezvények infrastrukturális hátterét (engedély nélkül felhúzott vizesblokkok, vendéglátós bútorok, rendezvényi világítás stb.) szintén a közpénzekből biztosították.

illegal parties under the Buda Castle
illegal parties under the Buda Castle

Az ún. terembérleti díjak a rendezvény műfajától és létszámától függően 200–600 ezer forint bevételt jelentettek az elkövetőknek, amelyet a Pult a fogyasztás után 5-15 százalékkal megtoldott. Az arányokat jól érzékelteti annak az I. kerületi vállalkozónak a személyes beszámolója, aki szerint igen jól ment a bolt, s volt olyan éjszaka, amikor 1 millió forintot „kaszált”.

Több illegál